Lifestyle,  Persoonlijk

Bullet journal #2 2019 setup en januari

Yay! Mijn tweede blogpost over mijn bullet journal! Ik werk nog steeds zeker wekelijks in mijn bullet journal! Het werkt echt ontspannend. Deze keer neem ik je mee in mijn 2019 setup en de eerste week van januari. Lees je mee?

Omdat ik pas in november ben begonnen met mijn bullet journal, heb ik ervoor gekozen om geen pagina te maken over 2018. Wellicht dat ik dat wel doe eind 2019, maar zover is het nog niet! Op youtube kijk ik veel filmpjes over bullet journalling en handletteren en ik zoek inspiratie op internet. Ik merk dat ik nog zoekend ben naar wat voor mij werkt en welke kant ik op wil met mijn bullet journal. Hier vind je de vorige blogpost over de bullet journal. Ik neem je eerst mee naar mijn bevindingen na één maand werken in mijn bullet journal: 

Voor de maand december had ik een agenda opzet in gedachten. Dit bleek voor mij niet goed te werken, ik vergat dingen op te schrijven en schreef dan bijvoorbeeld afspraken met terugwerkende kracht op, niet handig vind ik zelf. Wat ik wel trouw heb ingevuld, was mijn mood tracker (een pagina waarin je aangeeft hoe je je voelt per dag, dit kan zijn met woorden/kleuren of wat voor jou werkt). Die neem ik dan ook mee naar de maand januari.

De one line a day doe ik ook niet meer, ook hierbij schreef ik dingen met terugwerkende kracht op en ik moest soms zelf nadenken wat ik die dag had gedaan en welke zin erbij paste.

Wat ik miste bij de maand december, was een soort dagboekachtige opzet. Ik schreef wel afspraken op en soms wat ik die dag had gegeten, maar meer ook niet. Ik miste het echte schrijven. Vanaf nu ga ik wel een agenda opzet doen, maar ik schrijf dan iedere dag even kort op hoe ik me voelde, wat ik heb gedaan, welke bijzonderheden etc. Ik ben erg benieuwd of dat werkt voor mij!

De maand december stond uit kerstachtige pagina’s en ik vond dat eigenlijk heel leuk om een thema aan een bepaalde maand te hangen! Dat ga ik dus ook doen met de maand januari.

Het thema voor de 2019 setup en de maand januari is ‘’space’’ geworden. Ik vind dat nameljik een erg mooi thema met de kleuren paars, blauw en roze.  Voor de eerste pagina wilde ik mijn ecoline brush pens en water brush pen gebruiken. Ik gebruikte een stevig plastic zakje en kraste er wat kleuren op. Ik koos voor de kleuren roze, paars, donker- en lichtblauw. Op mijn aquarelpapier deed ik wat waterdruppels met de waterbrush pen en ik drukte het plastic zakje op het vel papier. 

Omdat je het met een plastic zakje doet, kan je als het ware het water alle kanten op duwen. Let er wel op dat je niet teveel water erop doet, dan wordt het een kliederboel. Even laten drogen en klaar! Ik heb de pagina met een lijmroller in mijn bullet journal geplakt.

De volgende twee pagina’s bestaan uit een moodtracker en een quote van Albus Dumbledore, de professor uit Harry Potter. Ik zag die quote ergens voorbij komen en ik vond hem heel passend bij mezelf, niet per se bij het thema. Ik ben erg tevreden met het eindresultaat! Bij de moodtracker heb ik stiften van het merk Bruynzeel gebruikt, dat doe ik ook niet meer! Het drukt enorm door, het is maar goed dat ik een vel papier op de achterkant van de pagina had geplakt! Stom! De symbolen teken ik dan ook in met potlood. Note to myself: op zoek naar andere stiften! 

Als je de bladzijde omslaat, dan kom je uit bij de doelen voor 2019. De doelen zijn verdeeld in verschillende categorieën: persoonlijk, reizen, sociaal, werk (het onderwijs), mijn blog, sport, financieel, woord van het jaar en deze tijd volgend jaar (end of 2019). Het is nu nog leeg, maar ik ga de doelen snel invullen! De stickers die ik heb gebruikt, komen uit het mijn bullet journal stickerboek. Kerstcadeautje van mijn zusje!

De volgende pagina’s bestaan uit ‘’brain dump’’. Hier kun je je ideeën, gedachten of andere dingen opschrijven zodat je het niet vergeet. Super handig! Ik heb er twee pagina’s van gemaakt, zodat ik in ieder geval genoeg schrijfruimte heb. Ik heb namelijk vaak een overvol hoofd en nu heb ik dus één plek waar ik al die gedachten kan opschrijven. Als ik niet thuis ben en ik bedenk iets, dan sla ik het altijd op op mijn telefoon en dan schrijf ik het over in mijn bullet journal.

De laatste pagina’s die ik voor nu gemaakt heb, is de eerste week van januari. Terwijl ik deze blog schrijf, ben ik alweer bezig met week 2 van januari! Ik heb vakjes gemaakt, zodat ik bij iedere dag iets kan opschrijven. Ik ben benieuwd of dat beter werkt voor mij. 

Ik ben super tevreden met het resultaat! Over de rest van januari zal ik later een blogpost plaatsen. Bedankt voor het lezen! ♥

Heb jij een favoriet thema voor in je bullet journal? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *