Travel

Ja, de reis is geboekt!

Twee jaar geleden heb ik samen met mijn vriend een verre reis gemaakt: naar Sri Lanka en de Malediven. Dit was voor ons beiden de eerste, echt verre reis en we zijn beiden verliefd geworden op Azië! We wilden graag weer een nieuwe reis maken, maar waarheen? Hoelang? Wanneer? In deze blog vertel ik je wat meer over onze nieuwe reis. Lees je gezellig mee?

Dambulla, Sri Lanka. Eigen foto.

We gaan naar……

Indonesië! Naar Sumatra om precies te zijn. En yes! Ik heb er enorm veel zin in!                 

Sumatra trekt ons al langer, vanwege de natuur en de wildlife. Denk bijvoorbeeld aan de orang oetangs spotten in de jungle, de neushoornvogels, de apen, olifanten, het tobameer, typisch Sumatraanse dorpjes, snorkelen, het lekkere Indonesische eten en nog veel meer!  

Ik ben door mijn werk gebonden aan de schoolvakanties, dus we gaan in de zomerperiode. In totaal 27 dagen, bijna vier weken dus! Dit is voor ons beiden de eerste keer dat we langer dan 2,5 week op vakantie gaan. Spannend! We hebben wel al onze tickets geboekt en we willen onze eerste overnachting boeken in Medan. Dat is de hoofdstad en we komen ’s avonds aan, dus we blijven één nachtje in Medan slapen. De volgende dag gaan we waarschijnlijk meteen door! De rest willen we zoveel mogelijk ter plekke regelen. Ik heb wel een globale route in mijn hoofd, maar ik weet nog niet precies welke kant we opgaan op het eiland.

De komende maanden willen we de route wel vastleggen. We willen naar drie a vier plekken op het eiland en omdat het een erg groot eiland is en de reisafstanden enorm zijn, willen we niet dag in, dag uit onderweg zijn. 

Welke route we gaan afleggen, lees je in een volgende blog!

Heb jij al vakantieplannen? Of ben je weleens op Sumatra geweest?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *