Lifestyle,  Persoonlijk

Mijn favoriete series van de afgelopen maanden #1

De komende winter ben ik wel voorzien van series, denk ik zo. Dat is maar goed ook, want ik hou van series kijken! ’s Avonds na het werk een aflevering kijken of juist lekker een dagje zonder verplichtingen op de bank hangen met een serie erbij en net zo lang kijken tot je er geen zin meer in hebt. Heerlijk toch? Sommige series heb ik wel twee of drie keer bekeken.                          Ik heb zowel een Netflix als een Videoland account, daar staan véél series op! Momenteel ben ik weer nieuwe series aan het kijken, dus die deel ik later met je.                                                               In dit artikel deel ik mijn favoriete series van de afgelopen maanden. Wie weet ziet er een nieuwe serie bij voor je! Heb jij zelf nog series die ik écht moet zien, dan kun je natuurlijk altijd een berichtje achter laten. 

Casa de papel

De serie speelt zich af in Spanje, waar een man die zich ‘’de Professor’’ noemt , samen met acht andere overvallers de grootste bankroof uit de geschiedenis wil organiseren. De groep sluit zich op in een grote bank, ook wel de ‘’Koninklijke munt’’ genoemd, om daar vervolgens geld te drukken en er met de buit van 2,4 miljard euro vandoor te gaan. Vandaar de naam ”Casa de papel”, wat ”huis van papier” betekent. Om dit te bereiken, hebben de overvallers meerdere dagen de tijd nodig. Dat betekent dus ook dat ze een zeer goed plan moeten hebben om de politie voor te zijn, maar ook de 67 gijzelaars in bedwang moeten houden. Hoe dat afloopt.. 

Óf je hebt de serie allang gezien óf je hebt er op zijn minst weleens van gehoord. Deze serie is momenteel wel één van de populairste series.  In deze serie volg je de 9 criminelen, maar ook de kant van de politie en de klopjacht die zij houdt op de groep. Je wordt meegenomen in het heden, maar ook naar het verleden, tijdens het beramen van het plan om de bank te overvallen. 

Deze serie heb ik dus echt wel gebingewatcht op Netflix. Wat een fantastische serie! Seizoenen een en twee kun je nu bekijken. Fijn om te weten: seizoen drie komt in 2019 online. 

Handmaid’s tail

De serie gaat over een stadje Gilead in de VS, waar een groep christelijke elite mannen (Gilead) de macht hebben gegrepen na een burgeroorlog. Het land wordt omgevormd tot een steng religieuze samenleving, waarin het woord van God centraal staat voor alles. Het geboortecijfer is de laatste jaren drastisch gedaald door soa’s en milieuverontreinigingen. De weinig vruchtbare vrouwen worden gedwongen om ”Handmaid’s” te worden bij een machtige elite man en zijn onderdanige vrouw. De handmaid’s hebben daar als taak de baby te dragen en worden om die reden dan ook maandelijks ritueel verkracht door deze eliteman. Hebben de handmaids eenmaal een baby ter wereld gebracht, dan wordt de baby direct afgestaan aan de familie en moeten de hamdmaid’s door naar de volgende commander.                                                                                                               Om te zorgen dat de handmaid’s niet in opstand komen, worden zij streng opgeleid en gecontroleerd door de zogenaamde ”aunts.”  Afwijkend gedrag wordt zeer streng bestraft.                                                                                                                                                                                          In de serie staat June Osborne centraal, zij probeert met haar man en dochter te vluchten naar Canada. Ze wordt echter opgepakt en gedwongen een opleiding te volgen tot handmaid. Ze wordt geplaatst bij de machtige commander Fred Waterford en zijn vrouw. June krijgt daar een andere naam en ze probeert zo goed mogelijk volgens de regels te leven. Ze houdt hoop door terug te denken aan de tijd voor Gilead en wil ontsnappen zodat ze haar man en dochter weer kan ontmoeten. 

Jeetje, wat een gruwelijk goede serie en tegelijkertijd ook een bizarre, enge serie! Ik was echt geshockt na het kijken van de serie en het heeft me ook wel doen nadenken over het leven en de verhoudingen tussen man en vrouw hier in Nederland. De acteurs zijn allemaal zó goed, je wordt echt meegenomen in deze duistere, enge wereld. Je kunt nu seizoenen een en twee bekijken bij Videoland. Ook voor deze serie geldt: seizoen drie komt eraan in 2019. 

The 100

Deze serie speelt zich af 97 jaar nadat er een nucleaire oorlog heeft plaatsgevonden op aarde. De gehele beschaving is verwoest. De enige overlevenden wonen in een ruimteschip: ‘’The Ark’’ en willen na 97 jaar weer terug naar de aarde, het ruimteschip wordt te klein, maar ook omdat de zuurstof in het ruimteschip langzaamaan opraakt. Aan celstraffen doen ze niet in ‘’The Ark’’,  heb je iets crimineels gedaan, dan wordt je ‘’gefloat’’, letterlijk het ruimteschip uitgegooid. Tenzij je onder de 18 jaar bent, dan wordt je wel opgesloten. De leiding van het ruimteschip wil deze 100 minderjarige criminelen (vandaar ook de naam The 100), naar de aarde sturen om daar te onderzoeken of er een mogelijkheid is tot leven. De jongeren komen erachter dat de nucleaire oorlog niet al het menselijk leven op aarde heeft verwoest. 

Oh, deze serie is zo leuk! In het begin wist ik niet goed welke richting het op zou gaan, want ik houd eigenlijk niet zo van ruimteschipachtige series. Maar dat bleek gelukkig niet het geval! Ondanks dat de serie over 100 jongeren gaat, is de serie ook absoluut geschikt voor volwassenen. De serie neemt je als kijker mee in de zoektocht naar het onbekende op aarde, maar ook in de onderlinge relaties en verhoudingen binnen de groep. Deze serie is heel geschikt voor een dag bingewatchen: er staan maar liefs vijf seizoenen op Netflix!

Devious Maids

Deze serie gaat over vier Latina schoonmaaksters bij rijke zakenlui en acteurs in Beverly Hills. Een poetsvrouw bij de familie Powell wordt gruwelijk vermoord. De nieuwe schoonmaakster bij de familie Stappord: Marisol, is echter wel erg geïnteresseerd in de moord. Ze sluit vriendschappen met drie andere poetshulpen: Zoila, Carmen en Rosie.  Marisol heeft echter een dubbele agenda, want de echte reden voor werk als schoonmaakster, is dat haar zoon wordt gezien als hoofdverdachte in de moordzaak. Marisol gaat op zoek naar de waarheid. De andere vrouwen helpen mee, maar hebben ook ieder hun eigen problemen.

Deze serie vond ik erg lekker wegkijken. Het is een serie met veel humor, maar ook actie/drama. Je volgt de vier schoonmaaksters tijdens hun vriendschappen, tijdens hun werk maar ook wat zij privé verder nog meemaken. Ik vind dit een serie waarbij je je hoofd lekker kunt leegmaken. Je kunt de vier seizoenen bekijken bij Videoland.

Divorce

Deze serie gaat over drie mannen die gaan samenwonen nadat ze alle drie bij hun partner zijn weggegaan. Ze bouwen een hechte vriendschap op en je volgt de verhalen van de drie mannen op het gebied van daten, de omgang met hun ex-partner, kinderen en werk.

Deze Nederlandse serie is ge-wel-dig! Ik heb de serie pas een paar maanden geleden ontdekt, maar inmiddels al twee keer gezien. Dit is een typische serie waarbij je je heerlijk kunt ontspannen en lekker kunt lachen. Je kunt de vier seizoenen terugkijken op Videoland.

 

Ik wens je alvast veel kijkplezier! & Laat je het weten als je een serie gaat kijken?

Of.. heb jij een serie voor mij die ik écht moet zien?!

PS. Bij zowel Videoland als Netflix moet je een abonnement afsluiten om films en series te kunnen kijken. Dit kost je ongeveer 10 euro per maand. Mocht je niet direct aan een maandelijks abonnement willen vastzitten, dan kun je bij beiden een proefabonnement nemen! Bij Netflix is dat een maand en bij Videoland is dat twee weken. Dan kun je best wel wat series kijken, dacht ik zo!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *