Healthy,  hotspots

Pleck, Delft

Afgelopen weekend ben ik wat gaan drinken bij Pleck in Delft. Dat doe ik eigenlijk vaker, maar meestal maak ik dan maar één foto voor op instagram. Nu vond ik het wel leuk om dit plekje eens uitgebreider met je te delen.

Pleck is een conceptstore in Delft. Ik hoor je denken, conceptstore? Que? Ik leg het je uit. Dat is een winkel gebaseerd op een bepaalde levensstijl. Persoonlijk vind ik dit soort winkels altijd een mini warenhuis. Vaak verkopen conceptstores van alles: kleding, sieraden, servies, aardewerk, woonaccessoires, kookboeken enzovoorts. Daarnaast is het dus ook een lunchroom.

Je vindt Pleck in het centrum van Delft, aan de Voldersgracht om precies te zijn. Dit is een gezellig straatje achter de grote markt, met nog meer concepstores trouwens, dus mocht je daar van houden, dit is dé plek om je uit te leven! Ik vind de winkel een warme, gezellige uitstraling hebben en iedere keer wil ik weer van alles meenemen om thuis neer te zetten. 

Als je de winkel/lunchroom binnenkomt, stap je eerst in het winkelgedeelte. De vrouw die er werkt, vertelde me dat de eigenaresse vaak in het buitenland is, om spullen en kleding voor de winkel in te kopen en dat ze daar dan vaak maar twee á drie stuks van meeneemt, om het zo exclusief te houden. Leuk juist! 

Als je in de winkel naar achteren loopt, dan kom je bij het keukentje en nog iets verder heb je zitplekken. Wat ik leuk vind aan dit soort tentjes, is de menukaart. Vaak serveren ze sapjes, smoothies en andere lekkere dranken, zoals rabarbersap of mokkakoffie. Maar ook qua eten, je hebt er van alles! Van gezonde salades tot quiches en van soepjes tot een broodje gerookte zalm. Uiteraard kun je hier ook terecht voor een high tea of andere zoetigheden.  Ik heb de taartjes allemaal geprobeerd voor je (ik moet wel weten waar ik over schrijf natuurlijk ;-)). En ik kan je vertellen, de taartjes zijn hier lekker! 

Kortom, dit is dé pleck (snap je ‘m?) om na een dag winkelen even neer te ploffen voor een lunch of hier verder te winkelen natuurlijk. 

Ben jij er weleens geweest?

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *