Travel

Weekend Deventer

Mijn vriend en ik waren op 23 december 10 jaar samen! Dat hebben we al gevierd in Lissabon, maar we wilden toch nog even weg. Dat hebben we gedaan in Deventer. Ik heb eerlijk gezegd niet veel foto’s van het weekendje, maar de foto’s die ik heb gemaakt, deel ik graag met je! Lees je mee?

Deventer is een stad in de provincie Overijssel.  De stad ligt aan de IJssel. Het is één van de oudste steden van Nederland. Deventer was in de middeleeuwen onderdeel van het Handelsverbond, waardoor het een Hanzestad is. Persoonlijk vind ik Hanzesteden erg mooi om te zien, al die oude huizen, smalle straten.. Je ziet bij deze steden nóg beter dat het een oude stad is. ♥

Wij hadden een overnachting geboekt in een Bed & Breakfast. Dat hadden we eigenlijk nog nooit gedaan, meestal boeken wij bij een hotel. De B&B heet Spijkvoorde en is bij mensen aan huis. Zij hebben een boerderij in het plaatsje Lettele, vlakbij Deventer. Ideaal dus! Ik kan het je echt aanraden, het is een erg mooie B&B. We hadden geluk want we waren de enige gasten, wij mochten onze eigen kamer kiezen en we hadden de gehele boerderij voor onszelf. Top! We werden heel warm ontvangen en kregen allemaal uitleg over de stad Deventer. Op de foto zie je de boerderij waar wij sliepen!

We zijn die zaterdag de stad ingegaan. We zijn met de auto naar Worp gereden en vanaf daar met het pontje naar het centrum van Deventer. Je hebt super mooi uitzicht over de stad en de Lebuinuskerk. Verder handig om te weten: het parkeren in Worp is gratis en het pontje kost je 1,50 euro retour. Prima te doen toch?!

De oversteek van de Worp naar het centrum is nog geen 5 minuten, maar leuk is het wel! Vanaf daar is het nog een klein stukje wandelen naar het centrum van de stad. Mijn vriend en ik wilden vooral rondstruinen en nog wat kerstcadeaus scoren! Ik doe altijd wat tips en inspiratie op via instagram. Dan gebruik ik bijvoorbeeld de tag ‘’Deventer’’ en zo vind je de leukste plekjes en straatjes!

Wij wandelden eigenlijk direct door naar een eettentje: Jasmin’s op de Brink. Daar lunchte we wat en gingen daarna weer door. We liepen naar de Walstraat, één van die plekjes die ik via instagram vond! En inderdaad, heel fotowaardig! Jammer genoeg was het zo ontzettend druk, dat (uitgebreid) poseren niet lukte. Wel heb ik een foto van een deel van de straat kunnen maken. Moet je kijken hoe knus en schattig de straatjes eruit zien! 

De rest van de middag zijn wij eigenlijk druk bezig geweest met het scoren van kerstcadeaus. Wel geslaagd, maar nog niet alles. Deventer is een heel sfeervolle stad, maar ik vond het persoonlijk wel klein. Er zitten wel wat grote winkels, maar het winkelaanbod is niet zo als bijvoorbeeld de randstad. Niet erg, want het ligt er maar net aan waarvoor je komt, toch!

We wilden de tip van de B&B gastvrouw meenemen en gaan eten bij de Dikke van Dale of bij Pura Vida¸ maar dat zat al vol of je had maar 1,5 uur om te eten. We zijn uiteindelijk beland bij La Cubanita, Ken je vast wel toch? Onbeperkt tapas. Ook lekker! 

Daarna weer terug wandelen naar het pontje, om terug naar onze B&B te gaan. We hebben wel eerst een uitgebreide fotosessie gedaan bij de grote kerstbal voor het stadhuis en de Lebuniuskerk. 

De volgende dag begonnen we eerst met een uitgebreid ontbijt. Het zag er erg leuk en vooral lekker uit! De gastvrouw had haar best gedaan om het leuk op te maken en dat is gelukt! 

De B&B ligt vlakbij de Veluwe, maar omdat het weer niet echt top was, besloten we om de allerlaatste kerstinkopen te gaan doen in een grotere stad. We zijn naar Zwolle gereden, vanaf Deventer ongeveer 40 minuten rijden. Zwolle is ook een Hanzestad trouwens!

We zijn goed geslaagd: alles binnen voor kerst, nieuwe outfit gescoord en gewandeld door de stad. Helaas was het slecht weer, het regende de hele dag dus ik heb maar een aantal foto’s gemaakt. 

We zijn halverwege de middag gaan lunchen bij Brownies&Downies. Wat een gezellig tentje is dat! Ik nam een witte chocolade latte macchiato (altijd een latte macchiato hè!) en ik nam een broodje draadjesvlees kroket. Heerlijk!

Lang leve social media, want als laatste wide ik nog graag naar de Sassenpoort. Het werd al schemerig en ik moest de poort op de foto hebben. Die had ik namelijk al gezien op instagram en ik wilde er graag zelf één maken. 

Mijn weekend in Deventer (en eigenlijk ook Zwolle) was erg leuk! Het zijn beiden erg mooie steden, waar je veel geschiedenis terug kunt vinden. Wil je meer winkels? Dan raad ik je Zwolle aan, dat is net wat groter! 

Welke (oude) stad vind jij mooi?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *