Lifestyle,  Reviews

Een wereldkaart aan je muur!

Een wereldkaart in huis zie je tegenwoordig steeds vaker! Ze zijn er in verschillende stijlen en daarom is er voor elke inrichting wel een bijpassende kaart te vinden. Daarnaast kun je met deze wanddecoratie heerlijk wegdromen over je volgende reis. Lijkt zo’n hippe wanddecoratie jou ook wel wat? Lees dan snel verder en doe inspiratie op over de vele verschillende soorten wereldkaarten.

De verschillende materialen

De wereldkaarten kun je op veel verschillende manieren laten afdrukken. Denk bijvoorbeeld aan canvas, foto, hout, glas, aluminium of wat dacht je van een tuinposter

Elk van deze materialen heeft een eigen karakter. Glas is bijvoorbeeld modern en strak, terwijl hout een landelijke uitstraling heeft. Een wereldkaart op aluminium is daarentegen industrieel. Door het materiaal te kiezen dat het best bij jouw stijl past, zal de wereldkaart een aanwinst zijn voor in je interieur!

Bron: www.wereldkaarten.nl | vingerafdruk kleur aluminium
foto vintage 2
Bron: www.wereldkaarten.nl | illustratie

Unieke wereldkaarten

Naast verschillende materialen zijn er ook veel verschillende soorten wereldkaarten waaruit je kunt kiezen. Een van die soorten is de historische wereldkaart. Deze kaart heeft een uniek vintage uiterlijk. Er zijn ook speciale wereldkaarten voor kinderen, met dieren erop. Daarnaast kun je kiezen voor een trendy wereldkaart. Bij een trendy wereldkaart kun je aparte designs verwachten. Een kaart met stippenpatroon of een waterverf wereldkaart bijvoorbeeld.  Bij trendy wereldkaarten gaat het om het ontwerp, niet om de informatie. Wil je toch liever een geografische wereldkaart? Dan is er genoeg keuze om een wereldkaarten met landnamen en hoofdsteden te kiezen.

Grote wereldkaarten

De kaart die ik heb ontvangen, heeft een afmeting van (……), de kaart ga ik een plekje geven in de woonkamer. Waarschijnlijk boven de open haard. Je kunt verschillende afmetingen kiezen voor een kaart. De grootste afmeting is 150 x 100 cm en de kleinste 40 bij 30 cm. Genoeg keuze voor zowel grote als kleine plekken in je huis.

Voor iedereen die op zoek is naar een echt opvallende muurdecoratie is een grote wereldkaart perfect! Zo’n grote wereldkaart kan een complete muur vullen. Een mooie manier om een grote wereldkaart toe te voegen aan je interieur is door middel van wereldkaart fotobehang. Een complete muur bedekt met kaart klinkt misschien heftig, maar het resultaat kan heel mooi zijn! Vooral wanneer je kiest voor een wereldkaart met rustige kleuren, zoals zwart en wit.

behang goud stippen
Bron: www.wereldkaarten.nl | goud stippen behang

Ik vind deze interieurtrend helemaal leuk! Er is zoveel keuze als het gaat om wereldkaarten dat deze trend in elk interieur toe te passen is. Naast wereldkaarten is er een andere soortgelijke wanddecoratie trend die we veel terug zien komen in de interieurbladen en woonprogramma’s: stadskaarten. Stadskaarten zijn hippe en gedetailleerde weergaven van jouw favoriete steden.  Momenteel kun je stadskaarten van Nederland, Duitsland en Oostenrijk bestellen op de site. Hoe leuk is het om je eigen stadskaart op te hangen in huis?!

 

foto stadskaart den haag
Bron: www.wereldkaarten.nl | stadskaart Den Haag

Mijn keuze

Ik had last van keuzestress! Er zijn meer dan 90 verschillende designs te vinden op wereldkaarten.nl! Ik heb de keuze gemaakt voor dit Aziatische ontwerp.  Mijn eerste ingeving was Maori en dat soort tekeningen vind ik heel gaaf! De kaart is op canvas, super stevig en er zit een handig ophangsysteem bij.  Stoer, mooi, gedetailleerd, zo zou ik de kaart omschrijven.  Dat past perfect bij de rest van het interieur! Ik ben er erg blij mee!

Heb jij ook een wereldkaart in je huis? 

 

 

Dit artikel is een samenwerking met www.wereldkaarten.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *